INSTALLATIE

Nieuwbouw & renovatie: Gas of mazout?
Home  /  DIENSTEN  /  INSTALLATIE

Installatie-radiatorVoor velen een moeilijke keuze. De ervaring leert ons dat gas meestal te prefereren valt bij nieuwbouw. Algemeen genomen is gas ietsje duurder in verbruik dan stookolie. Echter de kostprijs van een installatie op gas is dan weer goedkoper dan een installatie op mazout. Bij nieuwbouw is het tegenwoordig zo dat deze dermate goed geïsoleerd zijn, dat het verbruik heel wat lager ligt dan in woningen van pakweg 15-20 jaar oud of meer. Een installatie op gas is dan meestal te verkiezen daar u de meerprijs in installatiekosten bij de mazoutinstallatie meestal niet kunt terugverdienen door het verschil in verbruik.

Wat betreft bestaande huizen, bent u vaak beter af met stookolie, daar u hetgeen u uitspaart in verbruik meestal het surplus in installatiekosten overtreft. Wij komen graag bij uw langs om de situatie te evalueren en u hierna een voorstel te doen.

 • GAS
 • STOOKOLIE
 • RADIATOREN
 • VLOERVERWARMING

Bij een installatie op gas gaat onze voorkeur uit naar een toestel van Junkers (www.junkers.be). Junkers biedt een compleet gamma toestellen voor warmwaterbereiding, verwarming en verwarmingsregeling. Al deze toestellen onderscheiden zich door hun hoogtechnologisch niveau en niet zelden ook door hun belangrijke innovaties binnen de sector. Betrouwbaarheid en veiligheid vormen samen met zuinigheid en respect voor het milieu de voornaamste aandachtspunten bij het ontwerpen van een Junkers. Dus wenst u een combitoestel met CV en sanitair warm water, of een condenserend Cv-toesel, Junkers heeft een uitgebreid gamma dat aan al uw behoeften kan voldoen.

Naast Junkers plaatsen wij ook nog de gasketels van Weishaupt (www.weishaupt.be) , deze worden meestal door ons geplaatst bij grote projecten zoals appartementsblokken e.d. . Bovendien beschikken de condensatietoestellen van Weishaupt over een SCOT-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de verbranding zich aanpast al naargelang de omstandigheden en er dus steeds een optimale verbranding wordt bereikt. Weishaupt behoort ook tot de marktleiders wat betreft de regeltechniek, wenst u uw installatie tot in de puntjes af te regelen volgens uw wensen kies dan voor een installatie van het merk Weishaupt.

Zit u beperkt in budget, dan raden wij de kombi kompact HRE van ACV (www.acv.com) aan. Dit condensatietoestel is het ideale instapmodel. Beperkt in aankoopprijs maar toch het rendement van een condensatieketel. Daarnast verkopen wij ook de ACV Prestige ketels, deze zitten in een iets duurdere prijsklasse daar de warmtewisselaar vervaardigd is uit inox. De Prestige Excellence bevat bovendien een ingebouwde boiler van 60L voor extra sanitair comfort

Bij onze installaties op stookolie maken wij meestal gebruik van de ketels van Buderus (www.buderus.be). Een kwaliteitsvolle Duitse ketel. In het gamma van de huishoudelijke stookolieketels heeft u bij Buderus de keuze uit platenstalen of gietijzeren ketels. Wat u ook kiest, u kan op uw beide oren slapen, want al onze modellen zijn al sinds vele jaren gerenommeerd om hun betrouwbaarheid.
Ook de stookolieketels van Weishaupt (www.weishaupt.be) behoren tot ons gamma. Een kwaliteisvolle Duitse ketel gecombineerd met een een duurzame condensatiemodule en een op uw noden uitgebalanceerd regelsysteem zullen ervoor zorgen dat uw installatie een optimaal productierendement behaalt waardoor uw stookkosten tot een  minimum beperkt worden.

In de iets goedkopere prijsklasse doen we beroep op de ketels van ACV.

Als standaardradiatoren worden door ons de radiatoren van Henrad (www.henrad.com) aanbevolen. De Henrad Standard en Henrad Premium radiatoren worden dan ook veel verkocht als standaard radiatoren. Degelijk van kwaliteit en niet te kostelijk. Daarnaast worden ook de Henrad Alto Plan of Herad Everest veel verkocht. Zij zijn decoratiever maar ook iets duurder in prijs. Ook de radiatoren van het merk Radson worden door ons geplaatst (www.purmo.com).

Wilt u iets speciaals of een mooie sierradiator met handdoekdroger neem dan een kijkje op de website van Vasco (www.vasco.be). Deze radiatoren zijn van de duurdere prijklasse, maar je krijgt er dan ook een sterk staaltje design voor in de plaats.

Hiernaast plaatsen wij ook nog de designradiatoren van Jaga. Neem gerust een kijkje op hun website en kijk of je smaak er tussen staat: http://www.theradiatorfactory.com/Default.aspx

Niets is gezelliger dan de zalige warmte die uit de vloer opstijgt. Bovendien is het energierendement beter en kan u uw interieur volledig vrijuit inrichten. Kiest u voor vloerverwarming dan hebben wij de totaaloplossing voor u. Wij doen hiervoor een beroep op de vloerverwarmingssystemen van Vasco. VASCO-vloerverwarmingssystemen zijn totaaloplossingen die u een ongekend woon- en/of werkcomfort garanderen.

De voordelen op een rijtje:

 • Gelijkmatige warmteverdeling
 • Geen tocht of stofcirculatie
 • Volledig geruisloos
 • Altijd een aangename vloertemperatuur
 • Forse daling van het brandstofverbruik
 • Combineerbaar met (design)radiatoren of andere
 • Combineerbaar met koeling
 • Geleidelijke aanpassing aan de warmtebehoeften
 • Onzichtbaar
 • Zekerheid: 20 jaar ervaring op de Belgische markt (ongeveer 15.000 installaties)
 • Spijkerharde garanties
 • Uitstekende dienst naverkoop
Contacteer ons hier