Warmtepomp Waasland
Warmtepomp voor centrale verwarming en sanitair warm water, ook actief en passief koelen is mogelijk in Waasland
Gezien de evolutie van de energieprijzen is de keuze voor een warmtepomp een slimme, economische en ecologische keuze, zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten.
Vanaf 2025 zal het zelfs verboden zijn nog een gascondensatieketel te plaatsen.
Een warmtepomp haalt zijn warmte uit de natuur (lucht, bodem of grondwater) en geeft deze af aan je verwarmingsinstallatie. De elektriciteit die de warmtepomp zelf verbruikt, kan eventueel door zonnepanelen worden opgewekt. De voordelen zijn dus: een zeer hoog rendement, quasi geen CO2- of uitstoot van andere schadelijke stoffen en een verlaagde energiefactuur. De natuurlijk energiebronnen zijn uiteraard onuitputtelijk.
Warmtepompen kunnen daarenboven ook actief of passief koelen tijdens de zomermaanden, zo geniet je heel het jaar door van een optimaal binnenklimaat.
Afhankelijk van de energiebron onderscheiden we 3 types warmtepompen. We bespreken deze elk afzonderlijk in detail, je kunt hiervoor doorklikken per type:
- Lucht – water warmtepomp: warmte wordt onttrokken aan de buitenlucht
- Water – water warmtepomp: warmte wordt onttrokken aan het grondwater
- Geothermische warmtepomp: warmte wordt onttrokken aan de bodem of grond
Een warmtepomp voorziet ook in je sanitair warm water via een buffervat. Deze inox warmwatertank kan tot 400 liter warm water stockeren, meer dan voldoende voor een modale gezinssituatie.